Spektrum slaví 35 let, Baťov 85

Spektrum slaví 35 let, Baťov 85

Třetí květnový víkend bude ve Spektru patřit oslavám. Zdejší kino uvítalo první návštěvníky v květnu roku 1989, postavené bylo v akci Z, tedy vlastními silami místních. Za dobu svého provozu tudy prošly desítky tisíc lidí. V průběhu let nabídlo Spektrum své prostory divadelníkům, hudebníkům i výtvarníkům, stalo se zázemím kulturních spolků. Budova dostává svému jménu, spektrum její kulturní nabídky je více než široké.

Na začátku všeho ale stálo kino. Proto jsme se rozhodli oslavit pětatřicáté naroze-niny především filmově. Celý program zahájí v pátek 17. května vernisáž výstavy věnované fotografiím Sezimova Ústí v proměnách času. Dobovými písničkami ji doplní hudební duo Pavla Ambrožová a Josef Čechtický. Hned od 18 hodin čeká na návštěvníky promítání historických filmů, v nichž Sezimovo Ústí a jeho obyvatelé hrají hlavní roli. Autentické dobové záběry i krátké filmy z města doplní svým ko-mentářem Luděk Zyka, technik a promítač Spektra, pro něhož se „sezimácká“ historie, a to především filmová a fotografická, stala koníčkem. Vstupné na obě páteční akce je zdarma.

V sobotu 18. května pak Spektrum pozve návštěvníky do prostor, které nejsou běžně přístupné. Od 10 a od 11 hodin jsou připravené prohlídky budovy včetně zákulisí, promítárny či jeviště a hereckých šaten. Od 15 hodin pak začíná filmový program. A vybrat si mohou děti i dospělí. Vstupné na jednotlivé filmy je symbo-lických 35 korun.

************************

→ Filmový program sobota 18. května:

• 15:00 S čerty nejsou žerty

• 17:30 Samotáři

• 20:00 Ženy v běhu

************************

→ Filmový program neděle 19. května:

• 10:00 Pat a Mat: Kutilské trampoty

• 15:00 Discopříběh

• 17:30 Pražákům, těm je hej

• 20:00 Kouř

Galerie

Informace o akci a jejím konání