Edith Piaf: Dnes nechci spát sama

Edith Piaf: Dnes nechci spát sama

Přesunuté představení z léta 2022, zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

VSTUPENKY POUZE NA WWW.TICKETPORTAL.CZ (https://bit.ly/3rK3udk)

Inscenace mapuje životní příběh světově proslulé zpěvačky a je protkaná jejími ne-smrtelnými písněmi. Na své pražské domovské scéně je od prvního uvedení v roce 2018 představení pravidelně beznadějně vyprodané a úspěch sklízí i na zájezdech po celé republice.

Životní příběh kontroverzní divy se na divadelních prknech stává hereckým, ale i hu-debním koncertem dvou žen. Petra Bílková provází příběhem coby Edithina sestra Momonka, zdatně ale ztvárňuje i mužské postavy, které Piaf vstoupily do cesty, a v neposlední řadě okouzluje svou hrou na klavír. „Život Edith Piaf je obrovský příběh a mě moc baví se do něj nořit a hledat,“ říká.

Vanda Hauserová pak exceluje mluveným slovem i fenomenálním zpěvem v titulní roli, jejíž ztvárnění jí vyneslo v roce 2019 širší nominaci na Ceny Thálie. „Šansony Edith Piaf zpívám už od konzervatoře. Vždy mne fascinovaly. Jsou jedinečné, hlubo-ké, intimní, ona zpívala svůj život. Jejich hlavním tématem je láska, která zrcadlí i její životní příběh,“ říká Vanda Hauserová, která se svou hereckou kolegyní téměř po-každé sklízí na konci představení standing ovation.

Hrají: Edith Piaf - Vanda Hauserová, Momonka a ostatní postavy - Petra Bílková

Na klavír doprovází: Petra Bílková

Galerie

Informace o akci a jejím konání