Klarinetový recitál Adama Malíka - ZRUŠENO

Klarinetový recitál Adama Malíka - ZRUŠENO

Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ JE KONCERT ZRUŠEN. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Srdečně vás zveme na klarinetový recitál multiinstrumentalisty Adama Malíka, bývalého kytaristy skupiny Čechomor. Skladby, které zazní, budou věnovány především ženám a jejich svátku. Na klavír doprovází Adam Farana.

Program:

M. Ištvan - Sonáta pro klarinet a klavír

F. Poulenc - Sonáta pro klarinet a klavír

C. Debussy - První rapsodie pro klarinet a klavír

J. Francaix - Koncert pro klarinet a orchestr (1.věta)

D. Milhaud - Scaramouche pro klarinet a klavír

MgA. ADAM MALÍK (7. 3. 1990)

Narodil se v Ostravě-Vítkovicích. V 6 letech začínal hrát na flétnu v ZUŠ Ostravě-Polance n. Odrou u Jindřicha Czerného. V letech 2002 – 2004 studoval u známého jazzového kytaristy Richarda Kroczka (otce zakládajícího člena skupiny Buty), který se o něm vyjádřil jako o největším talentu, který kdy učil. Od roku 2004 – 2009 byl soukromým žákem klarinetisty PhD. Igora Františáka. V letech 2005 – 2009 studoval na Janáčkové konzervatoři v Ostravě klasickou kytaru u Mgr. Ondřeje Gilliga. Je absolventem JAMU v Brně na klarinet v roce 2014. Zúčastnil se také několikrát mezinárodních klarinetových interpretačních kurzů na FU Ostravské univerzity. V roce 2008 absolvoval letní jazzové interpretační kurzy v Bratislavě na kytaru. V letech 2004-2009 se účastnil mnoho národních i mezinárodních soutěží jak na kytaru tak klarinet, kde několikrát zvítězil. Od září do listopadu 2012 byl členem Moravské filharmonii Olomouc. V letech 2012 – 2014 vyučoval hru na kytaru nejdříve na ZUŠ v Ostravě-Polance n. Odrou a poté na ZUŠ Prosek v Praze 9. V letech 2009-2014 byl frontmanem úspěšné kapely Black Roll, která získala spoustu významných ocenění. Od roku 2010 je managerem a kytaristou kapely AC/CZ (AC/DC revival). V roce 2015 byl pozván na turné americké kapely Againts The Wall a založil nový projekt s názvem BAROCK. Je také producentem a kytaristou kapely mladé zpěvačky ELLY. V letech 2014-2017 byl kytaristou známé slovenské zpěvačky KRISTÍNY, 2017-2020 pak členem známé české populární skupiny ČECHOMOR. V roce 2019 začal také spolupracovat s přední operní zpěvačkou EVOU URBANOVOU s projektem Barock. Několikrát natáčel pro Český Rozhlas, Českou televizi a v dalších mediálních TV jak v ČR tak na Slovensku.

ADAM FARANA - klavír

Vystudoval na Konzervatoři v Pardubicích a pokračoval na Fakultě umění Ostravské univerzity, byl na stáži na Hudební akademii v Katovicích. Účastnil se interpretačních soutěží, např. Amadeus, Prague, Junior Note, Beethovenův Hradec, Soutěž konzervatoří, Concorso Pianistico Internazionale Roma a další. Absolvoval mistrovské kurzy u Eugena Indjice, Pierra Jasmina, Józefa Stompela, Mariny Primačenko, Ivo Kahánka, ad. Od roku 2011 je taktéž korepetitorem tanečního oddělení ostravské konzervatoře a je členem klavírního dua Farana Piano Duo.

Informace o akci a jejím konání