Dálkové treky: nejlepší příběhy z hor

Dálkové treky: nejlepší příběhy z hor

Rok a půl pěšího putování divokými horami od Zlína až po Baku, nalehko, nízkonákladově a sólo. Viktorka Hlaváčková povypráví nejlepší příběhy z hor, které se jí za tu dobu přihodily...

"Proč mě o půlnoci zamknuli rumunští lesníci v kadibudce? Jak jsem se bránila, když mě chtěli Turci provdat nebo jak probíhal výslech, když mě zadrželi ázerbajdžánští pohraničníci? Co se stalo, když mi cestu Gruzií zkřížil íránský motorkář bez motorky nebo jak jsem na Ukrajině prohrála řecko-římské zápasy a vyhrála turnaj ve střelbě brokovnicí. A další napínavo-humorné historky, které v horách MŮŽOU POTKAT I VÁS."

Viktorka Hlaváčková cestuje nalehko, nízkonákladově a bez letadel. Specializuje se na dálkové treky, zejména na off-trail hiking (plánování vlastních tras podle topografických map). V rámci svého projektu Viktorčina Cesta tam přešla pěšky např. přes Karpatský oblouk ze Zlína do rumunského Banátu nebo Kavkaz od Černého moře v Gruzii ke Kaspickému moři v Ázerbajdžánu. V rámci své záliby v mikrodobrodružstvích cestovala do Itálie v přestrojení za muže, nebo se vydala po řece na nafukovacím lehátku. Na cestách vyhledává dobrovolnické projekty, filmuje, fotí a testuje vybavení pro Pod 7 kilo, o kterém píše na svém webu ultraviktorka.net.

Informace o akci a jejím konání