Advent v Drážďanech

Advent v Drážďanech

S průvodkyní Lenkou Želivskou zavítáme v sobotu 7. prosince na advent do Drážďan. Toto starobylé město Saska se chlubí historickými památkami jako je Semperova opera, kostel Frauenkirche či barokní skvost Zwinger.

Projdeme si vánoční trhy, na kterých můžeme ochutnat nejen tradiční svařák, ale i známou drážďanskou štolu. Právě drážďanskou štolu budou obyvatelé Drážďan i hosté z celého světa oslavovat při tzv. Štolové slavnosti "Stollenfest". Její 26. ročník se koná právě 7. prosince. Slavnostně vyzdobené koňské spřežení doprovázené průvodem s více jak 500 aktéry potáhne vůz s několikatunovou obří štolou od Rezidenčního zámku historickým centrem až k pódiu na vánočním trhu Štrýclmarkt na náměstí Altmarkt. Tam bude gigantické pečivo nakrojeno 1,6 metrů dlouhým a 12 kilogramů vážícím štolovým nožem, rozporcováno a rozprodáno návštěvníkům slavnosti.

K vidění bude i čtrnáctimetrová vánoční pyramida a nádherně zdobená vánoční jedle.

Součástí výletu je návštěva zámku Moritzburg, kde probíhá zimní výstava pohádky Tři oříšky pro Popelku. Můžete se ponořit do vzpomínek na dětství nebo prostě snít o svých oblíbených filmových hrdinech. Zážitek z výstavy rozzáří nejen dětské oči.

Vstupné: 990 Kč (v ceně výletu je zahrnuto vstupné)

Výlet je možné uhradit hotově nebo kartou v infocentru Sezimovo Ústí nebo po předešlé rezervaci převodem na účet.

Číslo účtu: 705 978 359 / 0800, var. symbol: 0712

Informace o akci a jejím konání