Garden park Jeneč, Bambus centrum Kastner - výlet za květinami

Garden park Jeneč, Bambus centrum Kastner - výlet za květinami

V sobotu 7. července nás čeká květinový výlet k okolí Prahy. Bambus centrum Kastner v Třebízi je výjimečný specialista na japonské rostliny, jako jediná firma v republice dováží tvarované stromy a bonsaje přímo z Japonska. Součástí jejich sortimentu je široká nabídka japonských misek, nářadí, substrátů a hnojiv, nabízí licenčně chráněné japonské dřevité pivoňky a kdoulovce. Výběr také zahrnuje nepřebernou škálu jehličnanů, listnáčů, magnolií, vřesovištních rostlin, travin, růží, pnoucích rostlin, trvalek, bambusů, vodních a vlhkomilných rostlin.

Garden park v Jenči je květinový park pro celou rodinu o rozloze 250 000 m2. Aktuálně je zpřístupněno více než 100 000 m2 parku. V parku uvidíte mnoho tisíc květin, vodních ploch s vodopádem, kamennou architekturou a vyhlídkami. Najdete zde oázu klidu pro odpočinek, relaxaci, zábavu, sport, inspiraci… Na své si zde přijdou nejen milovníci fauny a flory, kterou park nabízí z různých pohledů, zákoutí a vyhlídek, ale také milovníci letadel. Každou chvíli vzlétají a přistávají a letiště Václava Havla Praha Ruzyně je jako na dlani. Z několika vyhlídek je nejenom pěkný rozhled na celý areál, ale za dobré viditelnosti můžete vidět i historii českého národa – horu Říp, Milešovku nebo Bílou horu s letohrádkem Hvězda. Také se můžete jen toulat parkem a relaxovat u vodopádu či se schovat před letním žárem slunce pod korunami stromů v březovém háji a vychutnávat si štěbetání ptáčků v této oáze zeleně. V tomto háji naleznete krásnou dlouhou březovou alej, která se v každém ročním období mění a působí ozdravně a relaxačně. Vzbudí-li ve Vás při návštěvě parku některá z rostlin či zahradních prvků zájem, můžete si je zakoupit či objednat v přilehlé zahradnické prodejně.

Prohlídku parků si zpestříme obědem v Pivovarském dvoře v Chýni za zvýhodněné menu (platí se zvlášť v autobuse).

Výlet je možno zaplatit hotově v infocentru Sezimovo Ústí nebo převodem na číslo 705978359/0800, variabilní symbol 0707.

Informace o akci a jejím konání