Svět podle Daliborka - PŘESUNUTO NA 24.7.2017

Svět podle Daliborka - PŘESUNUTO NA 24.7.2017

Slavnostní premiéru bude mít celovečerní film Svět podle Daliborka ve Velkém sále na letošním MFF Karlovy Vary v rámci soutěžní sekce dokumentů. Snímek, který jeho režisér Vít Klusák uvádí jako portrét něžného neonacisty, pak do široké distribuce v českých kinech vstoupí po skončení festivalu 13. července.

"Stylizovaný portrét takového normálního českého neonacisty je velmi zralé a zároveň radikální dílo, svého druhu dokumentární tragikomedie, kterou osobně považuji za jeden z vrcholů letošní tuzemské produkce," uvedl na adresu filmu umělecký ředitel MFF Karlovy Vary, Karel Och.

Dalibor K. (37) pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je neonacista. Ještě před aktuální vlnou youtuberů se jeho domácí video s vystřelovacím obuškem stalo na českém internetu hitem. Právě tehdy ho objevil Vít Klusák a rozhodl se o něm natočit dokument. „Holohlavý muž se ve videu oháněl vystřelovacím obuškem, působil znepokojivě, dojemně i komicky, chvíli jsem byl přesvědčený, že je to herec. Ukázalo se ale, že není,“ vypráví Klusák o úplném začátku a nápadu na film, který se nyní chystá do kin.

Délka akce: 105 minut
Rok výroby: 2017

Galerie

Informace o akci a jejím konání